Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Για φοιτητές από κατατακτήριες



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. του Σ.Φ.


Συνάδελφοι/ισσες,

Όσοι εισέρχονται στο τμήμα από κατατακτήριες εξετάσεις δεν παίρνουν δωρεάν συγγράμματα. Το προηγούμενο διάστημα, μετά από αίτημα συμφοιτητή μας (που έχει μπει μέσω κατατακτήριων) προς τη Γενική Συνέλευση Τμήματος, οι καθηγητές έδωσαν ως απάντηση, οτι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο δεν δικαιούνται δωρεάν συγγράμματα.  
Συνεπώς, οι εισακτέοι φοιτητές, μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων, αναγκάζονται να επιβαρύνονται το κόστος αγοράς όλων των βιβλίων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, ένα κόστος που σε πολλά τμήματα είναι τόσο υψηλό που η συνέχιση των σπουδών γίνεται απαγορευτική.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Δ.Π.Π.Ν.Τ. τάσσεται υπέρ στο δικαίωμα των φοιτητών για γνώση. Καταγγέλουμε την ισχύουσα κατάσταση και ζητάμε την αποκατάσταση της ισότιμης αντιμετώπισης των φοιτητών που φοιτούν για δεύτερο πτυχίο.
Συγκεκριμένα απαιτούμε οι φοιτητές από κατατακτήριες να έχουν όλα τα δικαιώματα που πρέπει να έχουν και οι υπόλοιποι προτυχιακοί φοιτητές:

- δωρεάν συγγράμματα
- δωρεάν σίτιση
- δωρεάν στέγαση ή στεγαστικό επίδομα
- υγειονομικές παροχές
- ειδικά βραβεία και υποτροφίες
- μετακινήσεις με ειδικά δελτία (πάσο)

Ως προσωρινότατο μέτρο για την άμεση διευκόλυνση των συμφοιτητών μας προτείνουμε και σας παροτρύνουμε, όσα συγγράματα δε χρειάζεστε να τα δανείσετε στους συμφοιτητές μας, για διάστημα που οι ίδιοι θα ορίσετε.
Για δήλωση ενδιαφέροντος αποστείλετε μήνυμα στα:


·         syl.foit.dppnt@gmail.com                            
·         aris-hd@hotmail.com
·         nikoletadrekou@yahoo.com



ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (21/10/15 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00) ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά -προσβλητικά σχόλια δε θα γίνονται δεκτά και θα διαγράφονται